Kirjakauppa Gezeliuksen toimitustavat ja -ehdot


Asiakastiedot
Tilauksen yhteydessä annetut tiedot tallentuvat asiakasrekisteriin. Puhelinnumero tallennetaan siksi, jotta lähetyksen saapuminen voidaan ilmoittaa tekstiviestillä. Voit ostaa rekisteröitymällä tai ilman rekisteröitymistä. Jos rekisteröidyt, voit seuraavalla ostokerralla kirjautua sisään, jolloin järjestelmä hakee automaattisesti nimi- ja osoitetietosi. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Yritys ei harjoita puhelin- ja tekstiviestimarkkinointia ilman asiakkaan antamaa suostumusta.


Toimitustavat

Verkkokaupan toimitustavat ovat:

1. Matkahuollon Lähellä-paketti. Noutomlähimmästä Matkahuollon toimipisteestä.

2. Nouto postista tai toimitus kotiin. Kaikki max 3 cm paksuiset paketit lähetämme automaattisesti kotiintoimituksena postilaatikkoon tai postiluukkuun.

3. Toimitus työpaikan tai muuhun osoitteeseen lähettämistä seuraavana päivänä klo 14 mennessä.

4. Nouto Postin pakettiautomaatista. Pakettiautomaatin voi valita.


Toimitusehdot
Myymme tuotteita vain 18-vuotta täyttäneille. Alle 18-vuotias ei saa tehdä tilauksia. Tuotteet toimitetaan Postin kautta kaikkialle Suomeen ilman postituskuluja. Toimitusaika on yleensä 2-5 arkipäivää.

Jos haluat tilata tuotteita Suomen ulkopuolelle, lähetä tilaus kirjepostina tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@teologinenkirjakauppa.fi  Tällöin selvitämme ulkomaan toimituksen lähetyskulut etukäteen, jotka veloitamme tilaajalta. Verkkokaupassa tehdyissä tilauksissa ei peritä kotimaassa postikuluja. Postikulut laskutetaan asiakkailta vain silloin, jos kyseessä on erikseen annettu tarjous suuremmasta kirjaerästä.

Tuotteen noutamatta jättäminen ei riitä tilauksen peruutukseen: tällaisessa tapauksessa yritys pidättää oikeuden laskuttaa tilaajalta lähetys-, palautus- ja laskutuskulut.

Kirjakauppa Gezeliuksella on oikeus perua tilaus, jos tilattu tuote on loppuunmyyty tai sen saatavuudessa on muita ylipääsemättömiä vaikeuksia. Tällöin tilauksen perumisesta ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostitse tai tekstiviestillä mahdollisimman nopeasti. Antikvaarisia kirjoja on myynnissä yleensä yksi kpl kutakin kirjaa: jos haluat tilata enemmän, tarkista etukäteen saatavuus sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella.

Tilatut tuotteet ovat Kirjakauppa Gezeliuksen omaisuutta, kunnes ne on kokonaisuudessaan maksettu. Suomen Perintätoimisto Oy hoitaa maksamattomien laskujen perinnän ja lisää saataviin omat kulunsa.


Peruutus- ja palautusoikeus
Tarkista tilauksesi heti sen saavuttua. Tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen neljäntoista (14) päivän palautusoikeus. Palautus edellyttää kirjallista ilmoitusta myyjälle. Kuluttajan vastuulla on tarvittaessa näyttää, että peruutus-/palautusilmoitus on tehty. Liitä palautettavan tuotteen mukaan täytetty palautuslomake (tulosta verkkokaupan etusivun alaosan linkistä) ja mahdollinen lasku tai sen kopio. Palautettavan tuotteen on oltava myyntikelpoinen. Postita tuote ja palautuslomake osoitteeseen Kirjakauppa Gezelius, Asiakaspalautus, Mertasillantie 51, 15230 Lahti. Asiakkaan ei tarvitse maksaa palautuksen lähetyskuluja, paitsi jos hän itse on aiheuttanut tuotteen vaurioitumisen. Pyydä postitoimipaikasta itsellesi kuitti asiakaspalautuksesta. Palautusaika alkaa siitä päivästä, kun asiakas vastaanottaa tuotteen. Tuotteen noutamatta jättäminen ei riitä tilauksen peruutukseen: tällaisessa tapauksessa yritys pidättää oikeuden laskuttaa tilaajalta lähetys-, palautus- ja laskutuskulut.  Noudatamme Suomen Suoramarkkinointiliitto ry:n (SSML) Reilun Pelin Sääntöjä ja Sähköisen Kaupankäynnin Sääntöjä sekä kuluttajakaupasta säädettyjä lakeja.


Reklamaatiot
Jos toimitus ei vastaa tilausta tai tuote on vaurioitunut kuljetuksessa, asiakkaan tulee viipymättä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, asiakaspalvelu@teologinenkirjakauppa.fi. Asiakkaan tulisi ilmoittaa viestissään tilausnumero, joka löytyy tilausvahvistuksesta. Virheellinen tuote korvataan toimittamalla virheetön tuote tilalle. Mikäli tämä ei ole mahdollista, palautetaan tuotteesta maksettu hinta asiakkaan tilille, kun virheellinen tuote on palautettu. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi (www.kuluttajariita.fi).


Muuta huomioitavaa
Asiakkaalla ei ole ilman Kirjakauppa Gezeliuksen kirjallista lupaa oikeutta kopioida tai muuten hyödyntää verkkokaupasta saamaansa aineistoa muutoin kuin omassa henkilökohtaisessa käytössään. Toimitusehdot asiakas voi tulostaa itselleen tai tilata yrityksestä sähköpostiinsa. Kirjakauppa Gezelius ei takaa verkkokaupan häiriötöntä toimintaa, koska kaupan teknisestä toimivuudesta vastaa ulkopuolinen yritys.

Yrityksellä on lakisääteinen tavaroita koskeva virhevastuu. Kirjakauppa Gezelius pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtojaan ilmoittamatta siitä etukäteen. Asiakkaan tulee ennen tilauksen tekemistä tutustua voimassaoleviin toimitusehtoihin ja hyväksyä ehdot. Toimitusehdot ovat voimassa toistaiseksi. Kirjakauppa Gezelius ei korvaa välillisiä vahinkoja tai ylivoimaisesta esteestä johtuvia vahinkoja.