Martti Simojoki - Kirkon ääni; Niiranen (Ant.)
Martti Simojoki - Kirkon ääni; Niiranen (Ant.)

Martti Simojoki - Kirkon ääni; Niiranen (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

19,50 €
Sisältää alv. 0.00 %

Martti Simojoki - Kirkon ääni. Tekijä: Pekka Niiranen. Kirjapaja. 2008.


Arkkipiispa Martti Simojokea voidaan pitää itsenäisen Suomen merkittävimpänä kirkonmiehenä. Kirja on kattava henkilökuva miehestä, jossa yhdistyvät visionäärinen johtaja ja pikkutarkka reviisori.

Monipuolinen henkilökuva piirtää Simojoesta kuvan aktiivisena kirkollisena ja yhteiskunnallisena toimijana, joka ei kaihtanut kulissien takaistakaan vaikuttamista silloin kun katsoi sen tarpeelliseksi. Arkkipiispana Simojoki joutui tasapainoilemaan radikaalien ja konservatiivien välissä ottaessaan kirkon puolesta kantaa mm. jumalanpilkkaan, kommunismiin, Vietnamin sotaan, seksuaalikysymyksiin ja aborttiin.

Teos käsittelee Simojoen toimintaa kriittisesti, mutta löytää myös intiimin ulottuvuuden kuvatessaan Simojoen murhetta viran ja perheen ristivedossa sekä sairauden aiheuttamaa perhetragediaa.

Kirja on myös suorasukainen esitys kirkon ulkopoliittisesta roolista suomettumisen vuosina. Lisäksi kirja romuttaa useita vallitsevia käsityksiä mm. naispappeuden toteutumisesta kirkossa.

Martti Simojoki - Kirkon ääni. Tekijä: Pekka Niiranen. Kirjapaja. 2008. Sidottu, kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K4.