Euroopan viimeiset päivät; Laqueur (Ant.)
Euroopan viimeiset päivät; Laqueur (Ant.)

Euroopan viimeiset päivät; Laqueur (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

18,90 €
Sisältää alv. 0.00 %

Euroopan viimeiset päivät. Tekijä: Walter Laqueur. Art House. 2009.


Mitä tapahtuu, kun väestön väheneminen yhdistyy epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan? Mikä on hyvinvointivaltion kohtalo, ja miten Eurooppa pystyy vastaamaan edessään oleviin haasteisiin?


Eurooppaan on syntynyt viime vuosikymmenten aikana suuria maahanmuuttajayhteisöjä. Samaan aikaan väestö vähenee ja hyvinvointivaltion turvaaminen vaatii uutta työvoimaa. Kaikki maahanmuuttajaryhmät eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita työskentelemään eurooppalaisten yhteiskuntien hyväksi ja sulautumaan niihin. Koulutuspolitiikan epäonnistuminen on synnyttänyt valtavan nuorisotyöttömyyden ja epäluuloa uutta asuinmaata kohtaan. Nämä ovat kasvualusta ääriryhmien väkivallalle. Kirjoittaja povaa heikentyneelle Euroopalle vanhan kukoistuskauden loppua ja yhä pienempää osaa maailmanpolitiikassa. Maahanmuuttaja- ja väestöpolitiikan kehittäminen on avainasemassa, kun Euroopan tulevaisuutta kirjoitetaan.


Walter Laqueur on tunnettu saksalaissyntyinen, Yhdysvalloissa asuva historiantutkija, joka on toiminut mm. professorina lukuisissa yliopistoissa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Israelissa.
Euroopan viimeiset päivät. Tekijä: Walter Laqueur. Art House. 2009. Sivumäärä: 280. Sidottu, kovakantinen, kuntoluokka K3-K4.