Tiedän ja uskon; Eskola (Ant.)
Tiedän ja uskon; Eskola (Ant.)

Tiedän ja uskon; Eskola (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

16,00 €
Sisältää alv. 0.00 %

Tiedän ja uskon. Tekijä: Antti Eskola. Otava. 3. painos. 2003.


Millaisia ongelmia ja ratkaisuehdotuksia syntyy, kun ihminen ei halua torjua henkilökohtaisen uskomisen mahdollisuutta, mutta ei myöskään tieteellistä maailmankuvaansa?

Kirja on jatkoa emeritusprofessori Antti Eskolan vuonna 1999 ilmestyneelle kirjalle Uskon tunnustelua - mitä Jumalasta pitäisi ajatella? Radikaali ja kiisteltykin yhteiskuntatieteilijä ja yliopiston opettaja jatkaa pohdintaansa uskonnollisen ja tieteellisen maailmankuvan yhteensovittamisesta. Eskola puolustaa näkemisen rikkautta: sitä, että ympäröivää luontoa voi tarkastella vuoroin luonnontieteen esittämän evoluution, vuoroin Jumalan luomistyön tuloksena. Rinnalla kulkee Eskolan henkilökohtainen tarina. Kriittinen tieteentekijä mietiskelee, miksei sosiologian ääni enää kuulu julkisuudessa ja pitäisikö hänen liittyä uudelleen kirkkoon, josta hän 1970-luvulla erosi.
Tiedän ja uskon. Tekijä: Antti Eskola. Otava. 3. painos. 2003. Sivumäärä: 235. Nidottu, pehmeäkantinen, kuntoluokka K3, nimiölehden omistuskirjoitus sotkettu, yksi alleviivaus, muuten siisti kirja.