Kristikunta ilman Kristusta; Bockmühl (Ant.)
Kristikunta ilman Kristusta; Bockmühl (Ant.)

Kristikunta ilman Kristusta; Bockmühl (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

8,45 €
16,90 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Kristikunta ilman Kristusta. Tekijä: Klaus Bockmühl. Kirjaneliö. 1971.


Saksalaisen teologin kirjan nimi on alkuaan Atheismus im Christentum, Ateismi kristinuskossa.


Onko kristinusko meille vielä se uskonto, joka vetoaa Jeesukseen Kristukseen? Mikäli näin on, kirjan nimeen sisältyvä ajatus on pelkkää toiveajattelua. On turha yrittää irrottaa toisistaan kristinuskoa ja jumalauskoa, Jeesusta Kristusta ja evankeliumia Jumalan valtakunnasta.

Kristikunnan sisällä esiintyy tosin paljonkin ateismia, muutakin kuin "Jumalan kuoleman" teologia ja "kristillinen ateismi". Siihen kuuluu teologiassa esiintyvä vapaaehtoinen ja avoin, mutta myös tahaton ja piilevä ateismi, joka erottaa ihmisen maailman Jumalan todellisuudesta.

Kirjoittaja tutkii teologisen ateismin eri muotoja alkaen Rudolf Bultmannin ja Karl Barthin teologiassa ilmenevästä Jumalan epätodellisuudesta ja osoittaa, kuinka tästä seuraa välttämättä käänne ateistiseen teologiaan. Onko kristittyjen oltava ateisteja? Kirjoittajan mukaan ihmisten ei tarvitse valita maailmattoman jumalanpalveluksen ja jumalattoman maailmanpalveluksen välillä - Jumalan todellisuutta ei voi silpoa.Kristikunta ilman Kristusta. Tekijä: Klaus Bockmühl. Kirjaneliö. 1971. Sivumäärä: 179. Sidottu, kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K3, sisältää alleviivauksia.