Reformaation naisia
Reformaation naisia

Reformaation naisia

Tuotetta rajoitettu erä.

Postimaksu sisältyy hintaan.

5,75 €
11,50 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 10.00 %

Reformaation naisia. Tekijä: Kirsi Stjerna. Kirjapaja. 2011.


Reformaation eli uskonpuhdistuksen naiset olivat kapinallisia, jotka kohtasivat väkivaltaa. He rakastivat kiihkeästi, mutta saivat palkkioksi petturuutta. He kirjoittivat ja opettivat, mutta heidät unohdettiin.Naisten osuus katolisen kirkon epäkohtia oikomaan pyrkineessä reformaatiossa on typistynyt kuvaksi luostarista kalavankkureilla pakenevista nunnista. Moni muistaa heistä yhden, Martti Lutherin vaimon Katharina von Boran, mutta keitä liikehdintään osallistuneet naiset todella olivat? Mitä he tekivät ja mihin he uskoivat - miksi he ovat muistamisen arvoisia? 


Reformaation naisia luo uuden katsauksen näiden naisten historiaan. Teos selvittää, mitä katolisesta kristillisyydestä irtautuminen merkitsi naisten kannalta ja kuinka he osallistuivat kirjoituksillaan teologian muotoiluun. Samalla kun kerrotaan rohkeista, vaikutusvaltaisista naisista, paljastuu yllättäviä asioita heidän roolistaan ja toimistaan kirkollisen elämän muutoksissa. Ja kuinka todellisuudessa olikaan käydä Martti Lutherille ja Katharina von Boralle? - Kumpikaan ei saanut haluamaansa, mutta he saivat toisensa. Syntyi vertaansa vailla oleva rakkaustarina.


Kirsi Stjerna on reformaation historian professori (Lutheran Theological Seminary at Gettysburg), ja hän johtaa Luther-tutkimuksen instituuttia. Hän on myös pappi. Kirja perustuu Stjernan alun perin englanniksi julkaistuun tutkimukseen Women and the Reformation.Reformaation naisia. Tekijä: Kirsi Stjerna. Kirjapaja. 2011. Sivumäärä: 405. ISBN 978-952-247-118-5.