Eino Sormunen - tutkija, esipaimen... ; Saloheimo ym. (Ant.)
Eino Sormunen - tutkija, esipaimen... ; Saloheimo ym. (Ant.)

Eino Sormunen - tutkija, esipaimen... ; Saloheimo ym. (Ant.)

7,45 €
14,90 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Eino Sormunen - tutkija, esipaimen, kulttuurikriitikko. Toimittajat: Veijo Saloheimo, Hannes Sihvo ja Alpo Valkeavaara. Julkaisija: Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö. 1990.


Tämän teoksen aiheena on karjalainen merkkimies piispa Eino Sormunen (1893-1972). Kirja sisältää yhdeksän eri kirjoittajan artikkelia, jotka ovat satoa Sormus-seminaarista, jonka Kuopion hiippakunta ja Joensuun yliopisto järjestivät syksyllä 1989. Eino Sormunen oli kulttuuriperinteiden mies, joka tutki oman aikansa ilmiöitä ja katsoi tulevaisuuteen. Pohjoiskarjalaisesta maakylän pojasta tuli kunnioitettu ja armoitettu sanan viljelijä monella alalla. Hänen erittäin laaja kirjallinen tuotantonsa samoin kuin muu kirjallinen ja taiteellinen toimintansa ovat teoksessa tarkastelun kohteina. 

Artikkelit ovat lisä sille perustyölle, minkä Antti Alhonsaari on tehnyt tutkimuksessaan "Eino Sormunen, kulttuuripiispa". Teos osoittaa, miten luterilainen kulttuuri ja rikas yleiseurooppalainen kulttuuritraditio voivat yhtyä voimakkaassa persoonallisuudessa luovalla tavalla. Eino Sormusen näkemyksissä on harvinaista kantovoimaa myös tämän päivän ihmisten maailmaan.


Eino Sormunen - tutkija, esipaimen, kulttuurikriitikko. Toimittajat: Veijo Saloheimo, Hannes Sihvo ja Alpo Valkeavaara. Julkaisija: Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö. 1990. Sivumäärä: 130. Sidottu, kovakantinen, paperikannet, kuntoluokka K3, etulehdellä nimitarra.