Usko ja ajattelu. Kristillinen apologetiikka; Richardson (Ant.)
Usko ja ajattelu. Kristillinen apologetiikka; Richardson (Ant.)

Usko ja ajattelu. Kristillinen apologetiikka; Richardson (Ant.)

12,80 €
Sisältää alv. 0.00 %

Tekijä: Alan Richardson. Suomen Lähetysseura. 1980.


Teos on aikaisemmin ilmestynyt nimellä Uskon pääpuolustuslinjalla Suomen Lähetysseuran Missio-sarjassa. Apologia kristillisessä merkityksessä tarkoittaa kristillisen uskon puolustusta. Apologetiikka taas tutkii keinoja uskon puolustamiseksi. Se tarkastelee kristillisen uskon suhdetta ihmisen "maalliseen" tietopiiriin - filosofiaan, luonnontieteisiin, historiaan, sosiologiaan jne. - osoittaakseen, ettei usko ole ristiriidassa näiden alojen tutkimuksissa selvinneen totuuden kanssa. Se on eräänlaista kristillisten ajatteloijoiden toimittamaa älyllistä inventointia kristittyjä varten - kun taas apologia on osoitettu ei-kristityille. Apologetiikka on olennainen osa evankeliumin julistajien ja opettajien koulutuksessa.


Kirja jakautuu 10 lukuun: Kristillinen apologetiikka ja filosofia tänään, Teologia empiirisenä tieteenä, Kristillisyys ja ideologia, Teologia ja historia, Yleinen ilmoitus, Erityinen ilmoitus, Ihme todistusperusteena, Profetia todistusperusteena, Raamatun inspiraatio ja auktoriteetti, Usko ja järki.


Usko ja ajattelu. Kristillinen apologetiikka. Tekijä: Alan Richardson. Suomen Lähetysseura. 1980. Sivumäärä: 232. Nidottu, pehmeäkantinen, kuntoluokka K3, mustekynällä tehtyjä alleviivauksia.