Kirkon kynnykset; Häkkinen (Ant.)
Kirkon kynnykset; Häkkinen (Ant.)

Kirkon kynnykset; Häkkinen (Ant.)

5,45 €
10,90 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Sitoutuminen ja kirkon jäsenyys. Mikkelin hiippakunnan synodaalikirja 1998. Tekijä: Seppo Häkkinen. Kirjapaja. Julkaisija: Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli. 1997.


Postmodernin ajan ihminen ei tiedä, miten pitäisi elää, mutta tietää, miltä elämän pitäisi näyttää. Perusarvoja ovat riippumattomuus, yksilöllisyys, spontaanisuus ja itsensä kehittäminen. Perinteisistä yhteisöistä ja keskitetyistä systeemeistä halutaan vapautua yhä suurempaan autonomiaan ja omavaraisuuteen. Kirkko on olemukseltaan yhteisö. Siksi yhteisöstä irtautuva individualismi ja privatismi ovat kirkolle vieraita asennoitumistapoja. Kuitenkin nykyihminen haluaa olla oman onnensa seppä myös uskossaan. Kirjassa kysytään, ovatko yksilöllisyyden vaaliminen ja kirkon uskonyhteisöön jäsentyminen toisensa poissulkevia vaihtoehtoja. Teos kartoittaa kirkkoon sitoutumisen ihannetta ja todellisuutta sekä sitä, miten ihanne voisi toteutua.


Kirkon kynnykset. Sitoutuminen ja kirkon jäsenyys. Mikkelin hiippakunnan synodaalikirja 1998. Tekijä: Seppo Häkkinen. Kirjapaja. Julkaisija: Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli. 1997. Sivumäärä: 230. Nidottu, pehmeäkantinen, kuntoluokka K3, joitakin mustekynällä tehtyjä alleviivauksia.