Evankelisen liikkeen synty; Santakari (Ant.)
Evankelisen liikkeen synty; Santakari (Ant.)

Evankelisen liikkeen synty; Santakari (Ant.)

17,45 €
34,90 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

F.G. Hedbergin suhde Paavo Ruotsalaiseen ja eräisiin muihin pietistijohtajiin vuosina 1843-1844. Tekijä: Esa Santakari. SLEY-kirjat. 2003.


Teos on tutkimus Fredrik Gabriel Hedbergin suhteista Paavo Ruotsalaiseen ja eräisiin muihin pietistijohtajiin vuosina 1843-1844, jolloin evankelisen herätysliikkeen voidaan katsoa syntyneen. Pietismiin kohdistunut arvostelu oli voimistunut ja Etelä-Suomen uudet pietistiset herätykset olivat saaneet Hedbergin julistuksen mukaista sisältöä. Armonlupauksiin tarttuivat molemmat, Hedberg korostetusti objektiiviseen kirjoitettuun sanaan, Ruotsalainen ihmisen kokemuksissa vaikuttavaan. He eivät olleet kaukana toisistaan, mutta heidän ympäristönsä oli erilainen. He joutuivat toisten johtajina ottamaan kantaa tilanteessa, mikä oli omiaan kiinnittämään huomiota eroavuuksiin ja lopulta johti välirikkoon.Perinnökseen uusi liike sai enemmän kuin pitkään aikaan tiesikään: ei vain Martti Lutherin ja F.G. Hedbergin turvallista uskoa Jumalan sanan ja sakramenttien varassa, vaan samalla tähyilevää hengellistä herkkyyttä omassa sisimmässä, jotain Paavo Ruotsalaisen parhaasta perinnöstä suomalaisessa herännäisyydessä.


Evankelisen liikkeen synty. F.G. Hedbergin suhde Paavo Ruotsalaiseen ja eräisiin muihin pietistijohtajiin vuosina 1843-1844. Tekijä: Esa Santakari. SLEY-kirjat. 2003. Sivumäärä: 386., nidottu, pehmeäkantinen, kuntoluokka K3, melkein K4, siisti, ei alleviivauksia.