Kekkonen ja kirkko; Niiranen (Ant.)
Kekkonen ja kirkko; Niiranen (Ant.)

Kekkonen ja kirkko; Niiranen (Ant.)

7,35 €
14,70 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Tasavallan presidentti Urho Kekkosen ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suhteet vuosina 1956-1981. Tekijä: Pekka Niiranen. Kirjapaja. 2000.


Teos on ensimmäinen kirkkoa ja uskontoa koskeva Kekkos-tutkimus. Kirja avaa uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia Kekkosen julkiseen ja yksityiseen henkilökuvaan. Millaista oli Kekkosen uskonnollisuus? Millaista oli kädenvääntö piispanimitysten kulisseissa? Miten Kekkonen vaikutti kirkon idänsuhteisiin? Mihin presidentti tarvitsi kirkkoa? Entä kirkko Kekkosta?Julkisuudessa "suruttomana" pidetty Kekkonen oli itse asiassa varsin uskonnollinen ihminen, jolla oli lämmin ja läheinen suhde lestadiolaiseen herätysliikkeeseen. Teos on akateeminen väitöskirja, joka perustuu laajoihin alkuperäislähteisiin, joista osaa ei aikaisemmin ole luovutettu tutkijoiden käyttöön.


Kekkonen ja kirkko. Tasavallan presidentti Urho Kekkosen ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suhteet vuosina 1956-1981. Tekijä: Pekka Niiranen. Kirjapaja. 2000. Sivumäärä: 327. Sidottu, kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K4.