Keskiajan kirkko
Keskiajan kirkko

Keskiajan kirkko

19,50 €
Sisältää alv. 10.00 %

Uskonelämän muotoja läntisessä kristikunnassa. Tekijät: Tuomas Heikkilä ja Maiju Lehmijoki-Gardner. 2. painos. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Tietolipas 185. 2004.


Euroopan keskiajan uskontoelämää luonnehti monimuotoisuus. Erakot, munkit ja nunnat, seurakuntapapisto, hengelliset ritarikunnat, kerjäläisveljet ja maallikot muodostivat vivahteikkaan uskonnollisen ympäristön, jonka luoma perintö näkyy edelleen. Toisin kuin usein kuvitellaan, keskiajan kirkko ei muodostunut missään vaiheessa yhtenäiskirkoksi. Tiukan yhtenäiskulttuurin sijaan se tarjosi monia erilaisia hengellisen elämän ratkaisumalleja.Kirja on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu yleisteos katolisen keskiajan uskonnollisen elämän eri vaihtoehdoista. Teos tarjoaa vastauksia kysymyksiin, jotka koskevat keskiajan uskonnollisuuden eri muotojen teologisia perusteita, niiden keskinäisiä suhteita, merkittäviä vaikuttajahahmoja ja yhteiskunnallista taustaa sekä niiden vaikutusta ympäröivään maailmaan. Kirja kattaa keskiajan kirkon kehityksen myöhäisantiikista uuden ajan alkuun. Kirjassa on laaja bibliografia sekä asiasanasto aihepiirin keskeisistä käsitteistä. Teos sopii niin tutkijalle ja opiskelijalle kuin alan harrastajallekin.


Keskiajan kirkko. Uskonelämän muotoja läntisessä kristikunnassa. Tekijät: Tuomas Heikkilä ja Maiju Lehmijoki-Gardner. 2. painos. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Tietolipas 185. 2004. Sivumäärä: 432. ISBN 951-746-367-7.