Pietarin ja Paavalin nimissä
Pietarin ja Paavalin nimissä

Pietarin ja Paavalin nimissä

17,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Paavit, lähetystyö ja Euroopan muotoutuminen (500-1250). Tekijä: Christian Krötzl. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 2004.


Keskiaika oli Euroopan muotoutumisen kannalta ratkaiseva aikakausi, jolloin kristillinen kirkko ja sen kautta myös antiikin kulttuurin jälkivaikutus levisivät koko maanosaan. Silloin muotoutui eurooppalaisen kulttuurin yhteinen pohja, jolle myös viime vuosien Euroopan yhdentymisprosessi rakentuu. Keskiajan paaveilla ja heidän johtamallaan, pääosin rauhanomaisella lähetystyöllä oli tässä hyvin keskeinen rooli. Se on historiankirjoituksessa pitkään jäänyt vähälle huomiolle ja protestanttis-katolisen vastakkainasettelun jalkoihin. Teoksessa pyritään nostamaan esille tätä paavillisen lähetystyön merkitystä erityisesti Euroopan pohjois- ja itäosien osalta, sillä näiden alueiden kytkeminen yhteiseen eurooppalaiseen kulttuuriin tapahtui pitkälti juuri Rooman paavin vaikutuksien kautta. Kirja on perusteos jokaiselle, joka on kiinnostunut paitsi paavien vaikutuksesta, myös Euroopan muotoutumisesta. - Kirjoittaja on FT, Tampereen yliopiston yleisen historian professori.


Pietarin ja Paavalin nimissä. Paavit, lähetystyö ja Euroopan muotoutuminen (500-1250). Tekijä: Christian Krötzl. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 2004. Sivumäärä: 327. ISBN 951-746-591-2. ISSN 0073-2559.