Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla
Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla

Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla

Tuotetta rajoitettu erä.
28,50 €
Sisältää alv. 10.00 %

Kun maailma aukeni. Toim. Sari Katajala-Peltomaa, Christian Krötzl ja Marjo Meriluoto-Jaakkola. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 2014.


Keskiajalla lähes jokainen kristitty osallistui ainakin kerran elämässään pyhiinvaellukselle. Myös suomalaisia toivioretkeläisiä matkasi Euroopan toiselle puolelle Santiago de Compostelaan, Roomaan ja Jerusalemiin. Suositumpia olivat kuitenkin lähempänä sijaitsevat kohteet, kuten Turku, Vadstena ja Nidaros. Halu kunnioittaa läheiseksi tullutta pyhimystä, avunpyyntö tai kiitollisuus, kirkon opetukset, aneet tai syntien anteeksi anominen olivat tärkeitä vaellusmotiiveja. Samoin seikkailunhalu ja arjesta irtaantuminen houkuttelivat joitakin tien päälle.


Teos lähestyy suomalaista pyhiinvaellusperinnettä ja -käytäntöjä monipuolisesti. Siinä kerrotaan, miksi pyhiinvaellukselle lähdettiin, millaista matkanteko keskiaikaisilla teillä oli, mitä pyhiinvaeltajat matkallaan kokivat ja mikä heitä odotti määränpäässä. Kirjassa tarkastellaan myös vaellusten vaikutusta maailmankuvan avartumiseen kotiseudulla. Kirjoittajat ovat keskiajan tutkimuksen johtavia asiantuntijoita maassamme. Tekstiä elävöittävät runsaslukuiset matkoijen kuvaukset, kuvat ja kartat.


Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla. Kun maailma aukeni. Toim. Sari Katajala-Peltomaa, Christian Krötzl ja Marjo Meriluoto-Jaakkola. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 2014. Sivumäärä: 367. ISBN 978-952-222-530-6.