Aika etsiä ja aika löytää; Juva (Ant.)
Aika etsiä ja aika löytää; Juva (Ant.)

Aika etsiä ja aika löytää; Juva (Ant.)

9,90 €
Sisältää alv. 0.00 %

Sukuni vaiheita sadan vuoden ajalta. Tekijä: Mikko Juva. Otava. 1998.


Entisen arkkipiispan, Helsingin yliopiston rehtorin ja kanslerin Mikko Juvan teos on hänen sukunsa vaiheita valottava teos, mutta samalla paljon enemmän kuin sukukronikka. Kirja on myös suomenkielisen sivistyneistön syntyhistoriaa sekä kansamme yhteiskunta- ja aatehistoriaa. Välttämättömyys löytää oma leipäpuu ajaa maailmalle sukutalon nuorimpina perillisinä niin Juveliusten kantaisän Jepualta kuin Johansson-Kailojen kantaisän Tarvasjoelta. 

Seuraava sukupolvi varttuu aikuisuuteen 1800-luvun jälkipuoliskolla, jolloin suomalainen yhteiskunta elää kaikilla alueillaan ripeän kasvun aikaa.Uuden vuosisadan myötä astuvat koulutielle myös tytöt. He haluavat itselleen ammatin ja avioliittojen kasvualustaksi tulee romanttinen rakkaus. Sitten syttyy ensimmäinen maailmansota ja Suomen itsenäistymiseen liittynyt katkera vuoden 1918 sisällissota jättää järkyttävät jälkensä. Itsenäisen Suomen ajalta Mikko Juva kertoo ennen muuta lapsuudenkodistaan sekä perheen isän, Turun yliopiston rehtori Einar W. Juvan taistelusta korkeakoulunsa puolesta ja nuoren polven aikuistumisesta uhkaavan maailmanpalon varjossa.


Aika etsiä ja aika löytää. Sukuni vaiheita sadan vuoden ajalta. Tekijä: Mikko Juva. Otava. 1998. Sivumäärä: 416. Sidottu, kovakantinen, kuntoluokka K3, kansien päällä kontaktimuovi, kirjastopoistokappale.