6000 vuotta ja yksi kirja; Wegener (Ant.)
6000 vuotta ja yksi kirja; Wegener (Ant.)

6000 vuotta ja yksi kirja; Wegener (Ant.)

6,45 €
12,90 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Tekijä: Günther S. Wegener. Suomentanut Lauri Hirvensalo. WSOY. 1959.


Teos on kiehtova kertomus Raamatun synnystä ja vuosituhantisista kohtaloista. Mikään muu teos ei ole Raamatun tavoin pystynyt painamaan leimaansa ihmiskunnan kasvoihin ja esittämään yhtä hallitsevaa osaa länsimaiden historiassa. Raamatun oma historia on samalla elimellinen osa länsimaiden kulttuurihistoriaa ja sen merkitys ulottuu laajalti yli eri uskontunnustusten ja kirkkokuntien rajojen.


Kuusituhatta vuotta sitten kohtasi silloin tunnettua maailmaa - Kaksoisvirranmaata, "kansojen kehtoa" - suuri luonnonmullistus: tuhotulva, vedenpaisumus. Siitä ajankohdasta alkaa ihmiskunnan varsinainen historia, mahtava tapahtumasarja, jota voidaan aukottomana seurata tähän päivään asti. Kirja levittää lukijan silmien eteen vanhojen kulttuurien ja ennen kaikkea Israelin kansan historian värikkäänä panoraamana. Tältä pohjalta ovat kasvaneet ne kertomukset, kirjalliset muistomerkit ja tiedot, jotka sitten muotoutuivat Pyhäksi Raamatuksi. Teos piirtää linjan, joka johtaa Mooseksen päivistä meidän aikaamme. Kirja sisältää nimi- ja asiahakemiston.


6000 vuotta ja yksi kirja. Tekijä: Günther S. Wegener. Suomentanut Lauri Hirvensalo. WSOY. 1959. Sivumäärä: 266. Sidottu, kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K3.