Usko ja arki; Wingren (Ant.)
Usko ja arki; Wingren (Ant.)

Usko ja arki; Wingren (Ant.)

14,50 €
Sisältää alv. 0.00 %

Lutherin näkemys ajallisesta kutsumuksesta. Tekijä: Gustaf Wingren. WSOY. 1951.


Lundin yliopiston opettajan, dos. Gustaf Wingrenin nimi on teologisen tutkimuksen alalla ollut kansainvälisesti tunnettu. Hänen tiiviit, omaperäiset ja erinomaisesti hallitut tutkimuksensa ovat eri tahoilla herättäneet vilkasta keskustelua ja väittelyä. Yleisesti on tunnustettu hänen edustaneen uutta suuntaa teologisessa tutkimuksessa.


Wingrenin teoksen keskeisenä aiheena on kysymys, mikä näkemys Lutherilla oikeastaan oli maalliseen elämään ja sen kaikkiin tehtäviin ja miten se näkemys oli ymmärrettävä hänen uskonpuhdistustyönsä taustalla. Kirjoittaja on asettanut päätehtäväkseen liittää Lutherin jumaluusopilliseen perusnäkemykseen hänen kutsumusta koskevat lausumansa - osoittamalla niiden yhteys sellaisiin peruskäsitteisiin kuin esim. laki ja evankeliumi, Kristuksen työ, vapaus ja synti. Wingrenin tutkimus on avannut eräitä tuntemattomia näköaloja, tuoreesti ja rohkeasti sekä samalla vapauttavasti. Historiallinen aineisto alkaa merkillisesti elää nykyhetkessä.


Sisällys johdannon jälkeen:

I MAA JA TAIVAS

1. Maallinen valtakunta

2. Taivaallinen valtakunta

3. Hengellinen ja maallinen hallitus

4. Usko ja rakkaus

5. Risti ja ahdistus

6. Jumalasuhde ja kutsumus

II JUMALA JA PERKELE

1. Hallitukset

2. Vapaus

3. Sekoittuminen

4. Yhteistyö (cooperatio)

5. Uudestiluominen

III IHMINEN

1. Tilanne

2. Kutsumus - jäljittely (vocatio - imitatio)

3. Rukous

4. Jumalan käsky

5. "Oikea hetki" ("Stundelein")

6. Salattuna oleminen ja eskatologia
Usko ja arki. Lutherin näkemys ajallisesta kutsumuksesta. Tekijä: Gustaf Wingren. WSOY. 1951. Sivumäärä: 242. Sidottu, pehmeäkantinen, kuntoluokka K3, sivujen reunat epätasaisia kuten vanhoissa kirjoissa joskus on. Jokunen alleviivaus.