Elämme, siis kuolemme; Donner ja Vikström (Ant.)
Elämme, siis kuolemme; Donner ja Vikström (Ant.)

Elämme, siis kuolemme; Donner ja Vikström (Ant.)

12,50 €
Sisältää alv. 0.00 %

Keskustelukirjeitä. Tekijät: Jörn Donner & John Vikström. Kirjapaja. 2002.


Kaksi oman aikamme vahvaa persoonallisuutta ja kulttuurivaikuttajaa, kirjailija Jörn Donner ja emeritusarkkipiispa John Vikström ovat käyneet keskenään kirjeenvaihdon, jossa he puhuvat rehellisesti elämästä, sen merkityksestä - ja kuolemasta. Molemmat käsittelevät ihmisenä olon peruskysymyksiä, joskin erilaisesta viitekehyksestä käsin. Donner tunnetaan kriittisenä havainnoitsijana ja protestin esittäjänä. Vikströmin ajattelu puolestaan ankkuroituu kristilliseen uskoon.

Jörn Donner ja John Vikström ovat kumpikin mukana teoksessa 12 kirjeellä. He keskustelevat niissä avoimesti ja persoonallisesti olemassaolon merkityksestä, epäilystä, ihmisen kodittomuudesta, tieteen mahdollisuuksista, yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta. He puhuvat ikääntymisestä ja elämänlaadusta, ihmisen arvosta ja siitä, millaista on hedelmällinen elämä. Arkkipiispa Vikström päättää teoksen kirjeellä, jonka otsikkona on Tie, matka ja määränpää. Hän toteaa: "Elämme, siis kuolemme. Kuolemme, ja kuitenkin elämme."


Elämme, siis kuolemme. Keskustelukirjeitä. Tekijät: Jörn Donner & John Vikström. Kirjapaja. 2002. Sivumäärä: 271. Sidottu, kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K4.