Katekismusta kaikelle kansalle; Hytönen (Ant.)
Katekismusta kaikelle kansalle; Hytönen (Ant.)

Katekismusta kaikelle kansalle; Hytönen (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

12,00 €
Sisältää alv. 0.00 %

Katekismusta kaikelle kansalle. Uusi katekismus tutuksi -luentosarja Kotkassa. Toim. Maarit Hytönen. Kotkan ev.lut. seurakuntayhtymä. 2000.


Takakannen teksti:

Mitä tekemistä on toistensa kanssa uskolla ja opilla tai seurakuntatyöllä ja teologialla? Joidenkin mielestä ei yhtään mitään. Ja kuitenkaan kristillinen kirkko ei voi elää ilman teologiaa ja uskon opillisia ilmauksia. Tästä syystä luterilainen kirkko on jälleen uudistanut kristinoppinsa. Uusi katekismus on jokaisen ulottuvilla ja arvioitavana kirkon lahjoitettua sen suomalaisiin koteihin syksyllä 2000. Kotkan ev.lut seurakuntayhtymässä uusi katekismus on otettu vastaan haasteena ja keskustelun herättäjänä uskon keskeisistä kysymyksistä. Siksi Kotkan luterilaiset seurakunnat kutsuivat riemuvuoden ja uuden vuosituhannen kynnyksellä kirkkomme vaikuttajia ja asiantuntijoita keskustelemaan yhdessä kotkalaisten kanssa siitä, mitä katekismus tänään opettaa ja mihin suomalainen uskoo. Tämän kirjasen muodossa syksyllä 1999 Kotkan, Kymin ja Langinkosken ev.lut seurakunnissa pidetyt katekismusluennot ovat nyt käsissäsi.


Teos toimii edelleen katekismustietoutena ja antaa esimerkiksi seurakunnan työntekijöille valmiin pohjamateriaalin pitää seurakunnissaan katekismus-luentoja.


Sisällys:

Esipuhe, Maarit Hytönen.

Miksi uusi katekismus, Voitto Huotari.

Jumala, Tuomo Mannermaa.

Jeesus, Matti Myllykoski.

Pyhä Henki ja kristillinen seurakunta, Pirkko Lehtiö.

Usko ja sen tunnustaminen, Kalevi Toiviainen.

Uusi katekismus ja jumalanpalvelusuudistus -. yhteiset tekijät, Yrjö Sariola.

Vanhurskauttaminen, Simo Peura.

Uusi katekismus - kriittinen arvio, Tapio Saraneva.

Kirjoittajat.

Katekismusta kaikelle kansalle. Uusi katekismus tutuksi -luentosarja Kotkassa. Toim. Maarit Hytönen. Kotkan ev.lut. seurakuntayhtymä. 2000. Sivumäärä: 93. Sidottu, kovakantinen, kuntoluokka K3-K4.