Elis Bergroth julistaja - taistelija - ihminen; Sirenius (Ant.)
Elis Bergroth julistaja - taistelija - ihminen; Sirenius (Ant.)

Elis Bergroth julistaja - taistelija - ihminen; Sirenius (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

15,50 €
Sisältää alv. 0.00 %

Elis Bergroth julistaja - taistelija - ihminen. Tekijä: Sigfrid Sirenius. WSOY. 1954.


Elis Bergroth, jonka syntymästä joulukuun 11. päivänä v. 1954 tuli kuluneeksi sata vuotta, oli Suomen ensimmäinen merimiespappi sekä raittius-, sanomalehti- ja valtiopäivämies, mutta ennen kaikkea väkevä julistaja-persoonallisuus, jonka saarnat ovat säilyneet monien kuulijoiden mielessä läpi vuosikymmenien. Teol. tri Sigfrid Sirenius perehtyi pitkän tutkimustyönsä aikana syvällisesti tämän merkittävän suomalaisen miehen elämäntyöhön ja persoonallisuuteen. Tekijällä onkin ollut siihen mitä parhaimmat edellytykset, sillä hän oli kahdeksan vuoden ajan läheisessä henkilökohtaisessa kosketuksessa Elis Bergrothiin, osan ajasta hänen työtoverinaan. Lisäksi hän on tutkimustaan varten saanut käytettäväkseen Bergrothin harvinaisen laajan kirjeenvaihdon miltei kokonaisuudessaan.

Teoksessaan Sigfrid Sirenius luo elävän kuvan miehestä, joka jykevässä konservatiivisuudessaan samalla oli monilla aloilla uusia uria aikaissut edistysmies, kirkonmies ja kulttuuri-ihminen, sosiaalinen rakentaja ja ennen kaikkea eheä persoonallisuus. Mutta historiaa 'tehneiden' henkilöiden ymmärtämiseksi on välttämätöntä luoda katsaus myös heidän aikansa elämään ja ottaa selkoa, miten he ovat siihen osallistuneet ja mikä heidän panoksensa kehitykseen on ollut. Tässä mielessä Sireniuksen teos on elävää kulttuurihistoriaa 1800-luvun puolivälistä tämän 1900-luvun alkukymmenelle asti, jona aikana Elis Bergrothin elämäntyö oli eräänlaisena rajamerkkinä kahden aikakauden välillä Suomen kirkon vaiheissa.
Elis Bergroth julistaja - taistelija - ihminen. Tekijä: Sigfrid Sirenius. WSOY. 1954. Sivumäärä: 664. Sidottu, kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K3.