Työttömyys ja seurakunta; Kjellberg-Ojanen-Veikkola (Ant.)
Työttömyys ja seurakunta; Kjellberg-Ojanen-Veikkola (Ant.)

Työttömyys ja seurakunta; Kjellberg-Ojanen-Veikkola (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

5,00 €
10,00 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Työttömyys ja seurakunta. Tekijät: Seppo Kjellberg, Ossi Ojanen ja Juhani Veikkola. SKSK-Kustannus Oy. 1985.


1970-luvun taloudellisten kriisien yhteydessä korkealle nousseet työttömyysluvut saivat maamme johdon puhumaan jopa "kansallisesta hätätilasta". Työttömyys ymmärrettiin hälyttäväksi oireeksi yhteiskunnan pahoinvoinnista. Saman keskustelun yhteydessä luterilaisen kirkon piispainkokous julkaisi vuonna 1978 vetoomuksen, jossa kehotettiin myös seurakuntia tekemään voitavansa työttömyyden lievittämiseksi. Entä nyt? Olemmeko sopeutuneet siihen, että "työttömien oli siis suostuttava alentamaan elintasoaan, jotta kaikkien ei tarvitsisi tehdä sitä", niin kuin todetaan tässä kirjassa. Sen ovat kirjoittaneet teol. lis. Seppo Kjellberg, pastori Ossi Ojanen ja teol. tri Juhani Veikkola, kaikki työelämän kysymyksiin erityisesti perehtyneitä pappeja. 

Työttömyys ja seurakunta on virikekirja, joka auttaa ymmärtämään kysymystä työttömyydestä. Se sisältää mm. kiinnostavan näkökulman Lutherin kutsumusajatteluun ja työn etiikkaan, tutkimukseen perustuvia tietoja imatralaisista työttömistä, käytännön ohjeita seurakunnille työttömien kanssa tehtävästä työstä, arvioita työvoimapoliittisista toimista, kommentoidun kirjallisuusluettelon sekä työttömyyttä pohtivalle pienryhmälle tarkoitetut kysymykset lukujen lopussa. Vakavan yhteiskunnallisen ongelman pohtiminen kirkon perinteen ja seurakunnan työn suunnasta antaa kiinnostavaa lisävaloa käynnissä olevaan keskusteluun.

Iästään huolimatta kirja ei ole vanhentunut teemoiltaan.
Työttömyys ja seurakunta. Tekijät: Seppo Kjellberg, Ossi Ojanen ja Juhani Veikkola. SKSK-Kustannus Oy. 1985. Sivumäärä: 62. Nidottu, pehmeäkantinen, kuntoluokka K3.