Tee sinä samoin. Seurakuntadiakonian käsikirja; Laajarinne (Ant.)
Tee sinä samoin. Seurakuntadiakonian käsikirja; Laajarinne (Ant.)

Tee sinä samoin. Seurakuntadiakonian käsikirja; Laajarinne (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

4,95 €
9,90 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Tee sinä samoin. Seurakuntadiakonian käsikirja. Tekijä: Arvo J. Laajarinne. Otava. 1961. 


Teoksen kirjoittaja pastori Arvo J. Laajarinne toimi aikanaan toistakymmentä vuotta Tampereen hiippakunnan diakoniapastorina. Tehtävässään hän tuli tarkoin tuntemaan diakoniatyön menetelmät ja ongelmat mitä erilaisimmissa seurakunnissa. Diakoniatyön koulutuskysymyksiä hän joutui pohtimaan läheisessä kosketuksessa diakonissalaitosten kanssa. Opintomatkoilla Saksaan ja moniin muihin Euroopan maihin sekä Yhdysvaltoihin hän perehtyi eri kirkkokuntien diakoniatoimintaan ja kirkkojenväliseen yhteistoimintaan diakonian alalla. 

"Tee sinä samoin" on oppi- ja opaskirja, jossa diakoniatoimintaa käsitellään itse työkentän näkökulmasta. Kirja sisältää diakonian raamatullisen perustan selvittelyn, ja teoksessa luodaan katsaus diakonian historiaan. Kirkkomme diakonian järjestely ja toimintamuodot koko kirkon, hiippakunnan ja paikallisseurakunnan puitteissa ovat saaneet kirjassa yksityiskohtaisen selvityksen. Diakonian suhde viralliseen huoltoon, erilaisiin huoltojärjestöihin, sisälähetykseen ja kotikäyntityöhön saavat uutta valaistusta. Diakonian ja sielunhoitotyön suhdetta käsittelevä kirjan viimeinen luku antaa aavistuksen siitä, miten hienosäikeistä diakoniatyö voi olla. Teos on hyödyllinen oppikirja papeille, diakonia- ja nuorisotyöntekijöille sekä tarpeellinen ohjekirja myös seurakunnan vapaaehtoisille työntekijöille.
Tee sinä samoin. Seurakuntadiakonian käsikirja. Tekijä: Arvo J. Laajarinne. Otava. 1961. Sivumäärä: 209. Nidottu, pehmeäkantinen, kuntoluokka K2, kansi pikkuisen repeytynyt, sisältää alleviivauksia.