Jeesus historian valossa; Stauffer (Ant.)
Jeesus historian valossa; Stauffer (Ant.)

Jeesus historian valossa; Stauffer (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

14,50 €
Sisältää alv. 0.00 %

Jeesus historian valossa.Tekijä: Ethelbert Stauffer. Alkuteoksesta Jesus - Gestalt un Geschichte suomentanut Esko Haapa. Kirjayhtymä. 1960.


Kirjan kirjoittaja professori Ethelbert Stauffer on toiminut Uuden testamentin professorina Bonnin ja Erlangenin yliopistoissa Saksassa. Kirja on keskimmäinen osa hänen kolmiosaisesta Jeesusta käsittelevästä teossarjastaan. Tekijä yrittää "röntgenmenetelmällään", niin kuin hän itse sanoo, saada esiin evankeliumien kertomuksen historiallisen rungon. Tämän rungon hän löytää kahta tietä: hän kuuntelee silloisten maailmantapahtumien kumua ja toteaa niiden vaikutuksen myös evankeliumien kertomuksissa, ja hän tutkii juutalaisuuden kirjallisuuden antamia viitteitä ja pääsee niiden avulla evankeliumien suuren kerettiläisoikeudenkäynnin jäljille. Kaiken takana on Jeesuksen oma todistus ainutlaatuisesta asemastaan.

Teoksen suomentaja, apulaisprofessori Esko Haapa kirjoittaa esipuheessaan: "Stauffer on mielikuvitusrikas ja laajatietoinen tutkija, jonka tekemät löydöt ovat usein suorastaan hämmästyttäviä. Kirja on verraton opas raamatuntutkimuksen suurella ja vaikealla, mutta alati polttavalla ja kiehtovalla alueella."


Jeesus historian valossa. Tekijä: Ethelbert Stauffer. Alkuteoksesta Jesus - Gestalt un Geschichte suomentanut Esko Haapa. Kirjayhtymä. 1960. Sivumäärä: 220. Kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K3, sisältää alleviivauksia, paperisuojuksessa repeytymiä.