Katsokaamme uskon alkajaan ja täyttäjään
Katsokaamme uskon alkajaan ja täyttäjään

Katsokaamme uskon alkajaan ja täyttäjään

14,70 €
Sisältää alv. 10.00 %

Heprealaiskirje - kehotuspuhe uskossaan väsyneille.Tekijä: Keijo Nissilä. SRK. 2015.


Teos on eksegeettinen tutkielma Heprealaiskirjeestä, ei jae jakeelta selitetty kommentaari. Kirjoittaja tarkastelee Heprealaiskirjeen sanomaa sen syntyhistoriasta käsin. Kirjassa pyritään selvittämään, mitä kirjeen kirjoittaja on halunnut sanoa seurakunnalleen, miksi hän on esittänyt sanottavansa sillä tavoin ja mikä on ollut puheen merkitys kuulijoille. Heprealaiskirje ei ole varsinaisesti kirje vaan varhaiskristillinen saarna. Teos johdattaa lukijaa pohdiskelemaan, mikä on Heprealaiskirjeen viesti meille tänä aikana.

Teologian tohtori Keijo Nissilä (s. 1942) on eläkkeellä oleva Oulun hiippakunnan dekaani, joka on opiskellut raamatuntutkimusta Uppsalassa Ruotsissa sekä Göttingenissä ja Erlangenissa Saksassa. Hänen väitöskirjansa vuodelta 1979 käsittelee ylimmäispapillista motiivia Heprealaiskirjeessä (Das Hohepriestermotiv im Hebräerbrief, myynnissä myös verkkokaupassa). Nissilä on kirjoittanut myös teoksen Teologi ja sielunpaimen. Heprealaiskirjeen kirjoittaja sielunhoitajana, joka on tutkielma Oulun hiippakunnan pappeinkokoukseen 1982.


Katsokaamme uskon alkajaan ja täyttäjään. Heprealaiskirje - kehotuspuhe uskossaan väsyneille. Tekijä: Keijo Nissilä. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys. 2015. Sivumäärä: 192. ISBN 978-951-843-266-4.