Vapauteen Kristus vapautti meidät
Vapauteen Kristus vapautti meidät

Vapauteen Kristus vapautti meidät

12,50 €
Sisältää alv. 10.00 %

Paavalin kirje galatalaisille.Tekijä: Jorma Kiviranta. SRK. 2008.


Teos on yleistajuinen Paavalin Galatalaiskirjeen selitysteos, kansankommentaari. Galatalaiskirjeessä Paavali käy tiukkasävyistä rajankäyntiä laista vapaan evankeliumin puolesta. Kirjeen voimakkaat kannanotot ja värikäs kielenkäyttö ovat hyvä esimerkki siitä, miten jokin Raamatun kirja voi haastaa lukijan ottamaan tarkemmin selkoa tapahtumien taustoista. Apostolin kielikuvat ja esimerkkitapaukset vertauskuvallisine tulkintoineen herättävät myös mielenkiinnon tutkia, millaisin perustein hän on tulkintoihinsa päätynyt.

Kirjaan on sisällytetty Galatalaiskirjeen teksti jaksoittain ja rinnakkain kolmena eri raamatunkäännöksenä (1878, 1938 ja 1992), jolloin lukijan ei tarvitse kirjaa lukiessaan erikseen lukea Raamattua. Kirjan lopussa on kirjallisuusluettelo ja Galatian alueen kartta.

Kirjoittaja Jorma Kiviranta (s. 1941) on Raamattuun syvällisesti perehtynyt pappi ja rovasti, joka on jäänyt eläkkeelle Kivijärven seurakunnan kirkkoherran virasta 2005.


Vapauteen Kristus vapautti meidät. Paavalin kirje galatalaisille. Tekijä: Jorma Kiviranta. Kustantaja: Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry. 2008. Sivumäärä: 183. ISBN 978-951-843-132-2.