Elämän oikea ja väärä; Laulaja (Ant.)
Elämän oikea ja väärä; Laulaja (Ant.)

Elämän oikea ja väärä; Laulaja (Ant.)

14,70 €
Sisältää alv. 0.00 %

Eettiset valinnat tänään. Tekijä: Jorma Laulaja. Kirjapaja. 1994.


Onko moraalitaju yleisesti hämärtynyt? Onko omatunto pantu pois viralta? Onko itsekkyydestä tullut yleisesti hyväksytty hyve? Onko itsensätoteuttaminen itseisarvo, joka syrjäyttää muut arvot?

Eettiset haasteet puhuttavat. Niin yksilöinä, yhteisöinä kuin ihmiskuntana joudumme jatkuvasti muuttuvien ja monimutkaistuvien ongelmien eteen. Kirjassa kysytään oikeaa ja väärää mm. työttömyyden, vallankäytön, luonnon tuhoutumisen ja yhteiskunnallisen epätasa-arvon näkökulmasta. Myös avioero, itsemurha, geeniteknologia ja eutanasia antavat aihetta jatkuvaan pohdiskeluun. Valmiita ratkaisuja kirja ei tarjoa, mutta se auttaa lukijaa hahmottamaan kokonaisnäkemyksen ja perustan, jolta yksittäisten eettisten ongelmien käsittely on mahdollista. Tämä emeritus-kenttäpiispan teos on entistä ajankohtaisempi 2010-luvulla.


Elämän oikea ja väärä. Eettiset valinnat tänään. Tekijä: Jorma Laulaja. Kirjapaja. 1994. Sivumäärä: 290. Sidottu, kovakantinen, kuntoluokka K3, ensimmäisellä aukeamalla Ex libris ja omistuskirjoitus.