Uskonnollinen ihminen
Uskonnollinen ihminen

Uskonnollinen ihminen

35,90 €
Sisältää alv. 10.00 %

Johdatus uskontopsykologiaan. Tekijät: Antoon Geels & Owe Wikström. Kirjapaja. 2009.


Uskontopsykologia tutkii ihmisen uskonnollisia kokemuksia psykologian näkökulmasta. Kirja on tieteenalan perusteos ja klassikko, joka esittelee sen viimeisimmät tutkimussuuntaukset. Muun muassa teologeille, opettajille ja psykologian aloilla työskenteleville teos on välttämätön työväline.Kirjan ensimmäisessä osassa tarkastellaan ihmisen uskonnollisia kokemuksia suhteessa niiden sosiokulttuuriseen asemaan. Syvyyspsykologia ja kognitiivinen psykologia ovat esimerkkejä välineistä, joiden avulla uskontoa voidaan tutkia psykologian näkökulmasta. Kirjan toinen osa keskittyy voimakkaiden uskonnollisten kokemusten ja uusien uskonnollisten liikkeiden tarkasteluun. Esille nousevia teemoja ovat esimerkiksi usko ilman uskonnollisen yhteisön jäsenyyttä, fundamentalismin psykologia ja terroristin psyyke. Myös terveyden ja uskonnon välistä suhdetta käsitellään.


Filosofian tohtori Anton Geels on Lundin yliopiston uskonnonhistorian ja uskontopsykologian professori. Teologian tohtori Owe Wikström työskentelee Uppsalan yliopistossa uskontopsykologian professorina. Heidän apunaan tämän teoksen kirjoittamisessa ovat olleet uskontopsykologit, teologian tohtorit Petra Junus ja Jan Hermanson.


Uskonnollinen ihminen. Johdatus uskontopsykologiaan. Tekijät: Antoon Geels & Owe Wikström. Avustajina Jan Hermanson ja Petra Junus. Suomentanut ruotsinkielisestä alkuteoksesta Kai Takkula. Kirjapaja. 2009. Sivumäärä: 473. ISBN 978-951-607-734-8.