Huonepostilla; Luther (Ant.)
Huonepostilla; Luther (Ant.)

Huonepostilla; Luther (Ant.)

22,00 €
Sisältää alv. 0.00 %

Tohtori Martti Lutherin Huonepostilla. Suomentanut Niilo F. Wainio. 4. kielellisesti korjattu painos. Täydellinen vuosikerta. Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys. 1927.


Painettu vanhalla fraktuura-kirjasimella. Teoksen johdannossa suomentaja kirjoittaa:

"Lutherin saarnateoksista ovat yleisimmin tunnettuja ja viljeltyjä Kirkkopostilla ja Huonepostilla. Kuten nimikin osoittaa on tämä viimemainittu syntynyt siten, että L. vuosina 1530-35, jolloin hän ei niin usein kyennyt saarnaamaan kirkossa, sen sijaan piti saarnoja sunnuntaisin perheväellensä kotonaan, minne muitakin kuulijoita saapui. Näitä saarnoja hän piti vapaasti, mutta kaksi hänen oppilastansa Veit eli Titus Dietrich ja Georg Rörer, molemmat sittemmin evankeelisia pappeja, merkitsi paperille ja kokosi ne. Kumpikin toimitti painosta siten syntyneen 'Huonepostillan'. Ensiksimainittu antoi kuitenkin oppi-isänsä ensin tarkastaa saarnat, ja L. hyväksyi ne sekä kirjoitti niihin esipuheen - -. Kirja tuli ensi kerran painosta kaksi vuotta ennen L:n kuolemaa (v. 1544)."

Tohtori Martti Lutherin Huonepostilla. Suomentanut Niilo F. Wainio. 4. kielellisesti korjattu painos. Täydellinen vuosikerta. Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys. 1927. Täydellinen vuosikerta. Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys. 1927. Sivumäärä: 812. Sidottu, kovakantinen, kuntoluokka K3.