Ensimmäisten kristittyjen maailma; Yamauchi (Ant.)
Ensimmäisten kristittyjen maailma; Yamauchi (Ant.)

Ensimmäisten kristittyjen maailma; Yamauchi (Ant.)

Postimaksu sisältyy hintaan.

7,45 €
14,90 €
Alennus päättyy
Sisältää alv. 0.00 %

Ensimmäisten kristittyjen maailma. Kertomus kulttuurillisesta, poliittisesta ja uskonnollisesta kuohunnasta, jonka keskellä kristinusko syntyi. Tekijä: Edvin Yamauchi. Raamatun tietokirja. 1981.


Kristinusko on ollut lähes kahden vuosituhannen ajan maailman ja yhteiskunnallisten arvojen vaikuttavin tekijä. Se syntyi Rooman valtakunnan syrjäisessä kolkassa keskellä poliittista ja kulttuurillista sekasortoa. Ensimmäisten kristittyjen kirjoitukset ja kokemukset nivoutuvat heidän omaan aikaansa. Uutta testamenttia on helpompi ymmärtää, jos tuntee kyseistä aikaa.

Professori Edvin Yamauchi kertoo kirjassaan ensimmäisen vuosisadan kansanihmisten hämmästyttävän sivistyneestä elämänmuodosta ja heidän taikauskoisista käsityksistään. KIrja vie lukijan gladiaattoritaisteluihin ja pakanatemppeleihin ja esittelee juutalaisuuden lahkot, kreikkalaiset filosofit ja Rooman keisarit. Teoksessa kuvaillaan niin hallitsijoiden kuin tavallisten ihmisten koteja ja elämäntapoja. Teoksessa on karttoja, piirroksia ja nelivärikuvia, jotka auttavat myös luomaan kuvaa alkukristittyjen maailmasta.


Sisällysluettelon pääjaksot:

JUUTALAINEN MAAILMA

Juutalaiset ja Rooma

Uskonnollisia ryhmittymiä

Juutalaiset muissa maissa

PAKANAKULTIT JA FILOSOFIA

Kreikkalaisten uskonto

Kreikkalainen filosofia

Lähi-idän uskonnot

ROOMAN VALTAKUNTA

Rooman kasvu

Rooman keisareita

Valtakunnan ylläpito

Asukkaat

ROOMALAISTEN ELÄMÄ JA USKO

Yhteiskuntaelämä

Kaupungit

Huvit

Roomalaisten uskonto

Ensimmäisten kristittyjen maailma. Kertomus kulttuurillisesta, poliittisesta ja uskonnollisesta kuohunnasta, jonka keskellä kristinusko syntyi. Tekijä: Edvin Yamauchi. Raamatun tietokirja. 1981. Sivumäärä: 128, sidottu, kovakantinen, paperisuojus, kuntoluokka K3-K4.